تبلیغات در گوگل با استفاده از استراتژی هدفگذاری رقبا
تبلیغات در گوگل تبلیغ در گوگل آن هم در فضای رقابتی عصر حاضر کار آسانی نیست. هدفگذاری بر روی کلمات کلیدیِ رقبا و استفاده از استراتژی هدفگذاری رقبا در گوگل ادوردز شاید بیعقلی به نظر برسد ولی اگر درست انجام شود روشی عالی برای هدایت ترافیکِ رقبا، لیدها و سوء استفادهی زیرکانه از جایگاهشان در موتورهای جستجو است. در این روش از کلیدواژههای رقبایمان استفاده میکنیم و با ذکر دلایل برتریمان، ترافیک را به سمت خود میکشانیم. گفتیم ساده ولی سادهی ساده هم نیست! تبلیغ در گوگل با این روش، کاری تکنیکی است و مهارت میخواهد.
بیگدار که نمیشود به آب زد! کوچکترین اشتباهی، هم هزینههای شما را افزایش میدهد و هم ممکن است به پنالتی شدن سایتتان توسط گوگل و حتی شکایت رقبا و مسائل حقوقی بعد از آن منجر شود. با توجه به حساسیت موضوع، این راهنمای دو قسمتی را آماده کردهایم تا آگاهانه و هوشمندانه از استراتژی هدفگذاری رقبا برای تبلیغات در گوگل ادوردز استفاده کنید. با توجه به قوانین وضع شده توسط گوگل و قواعد حقوقی حاکم بر نشان تجاری، سادهترین اشتباهی در انجام این تاکتیک، حسابی شما را به دردسر میاندازد. اما با رعایت نکات این مقاله با آسودگی خاطر میتوانید نهایت استفاده را از این تاکتیک ببرید. همچنین می توانید با سپردن تبلیغات خود به متخصصین ثمین ادوردز با خیال راحت به کسب و کار خود بپردازید. کارشناسان ثمین ادوردز، تمامی این موارد را در کمپین های تبلیغاتی شما لحاظ خواهند کرد.
تبلیغات در گوگل ادوردز با استراتژی هدفگذاری رقبا
ایدهی تبلیغات در گوگل با استراتژی هدفگذاری رقبا خیلی ساده است. فهرستی از رقبا که محصولات و سرویسهای مشابهی با محصولات شما ارائه میدهند را پیدا کرده و کلمات برند شدهی آنها را به عنوان کلیدواژه در گوگل ادوردز پیشنهاد دهید. اگر بخواهیم با یک مثال استراتژی هدفگذاری رقبا را توضیح دهیم اینطور در نظر بگیرید که با جستجوی واژهی برندشدهی Constant Contact که یک پلتفرم بازاریابی ایمیلی است، سه شرکت دیگر را هم در پاسخ به همین کلیدواژه در بین نتایج گوگل میبینید که هر سه نیز در حوزهی ایمیل مارکتیگ فعالیت میکنند. خب معلوم است؛ دنبال جذب ترافیک، کلیک و لیدهایی هستند که در جستجوی برند Constant Contact هستند. میخواهند تا برند آنها نیز جلوی چشم کاربر قرار بگیرد و با ارائه یک قابلیت شگفت انگیز و رقابتی، کاربر را وسوسه کنند تا به جای Constant Contact روی لینک آنها کلیک شود.
به طور خلاصه، هدفگذاری رقبا در تبلیغات گوگل به معنی ارائهی پیشنهاد بر روی عبارتهای برندشدهیِ رقبای قَدَر در فضای کاری شماست.
این تکنیک به درد همه میخورد، چه آن کس که هدفش از دور خارج کردن بقالی سر کوچهاش باشد و چه شخصی که درگیر رقابت با شرکتی بزرگ در حوزهی ارائهی ابزار SaaS است. اما حواستان باشد، کار به سادگیِ ساخت کمپینی از کلیدواژههای رقبایتان نیست. برای استفاده از استراتژی هدفگذاری رقبا باید حسابی حواستان را جمع کنید تا خدایی نکرده توسط گوگل جریمه یا پنالتی نشوید!
برای استفاده از استراتژی هدفگذاری رقبا مراقب باشید و قوانین را دنبال کنید
قبل از با سر شیرجه زدن باید مراقب یکسری مسائل باشید. تکرار میکنیم: انجام نادرست استراتژی هدفگذاری رقبا ممکن است به پنالتی شدنتان توسط گوگل و حتی بدتر، دادگاهی شدن به خاطر نقض قوانین حقوقی منجر شود. طبق قوانین نشان تجاری گوگل، از این موارد دوری کنید:ّّ
- استفاده از نام تجاری یک شرکت در متن تبلیغات: برای مثال اگر فروشندهی کفش تنیس باشید، استفاده از متن تبلیغاتی «کفشی بهتر از نیکی (Nike).» برخلاف قوانین گوگل بوده و سریعا گزارش میشود. گوگل چنین تبلیغی را یا محدود میکند، یا حذف و گاهی اوقات سایت شما را از نتایج جستجو کلا برمیدارد.
- استفاده از نام تجاری در آدرس سایت (URL): آدرس ظاهر شده در نتایج جستجو نباید حاوی نام برند دیگران باشد. مثلا آدرس “www.site.com/better-than-nike-shoes” قطعا جریمه خواهد شد.
گوگل حق حذف هرگونه آگهی که حاوی سوء استفاده از نام تجاری دیگران باشد را محفوظ داشته است. این چیزی است که گوگل خودش میگوید:
در صورتی که صاحب یک برند، شکایتی را مبنی بر استفاده از نام تجاریشان در تبلیغات ادوردز ارسال کند، ما آن را بررسی کرده و امکان دارد محدودیتهایی بر روی آن آگهی اعمال کنیم. سیاست فوق هر نوع استفادهای از نام تجاری در متن تبلیغات را شامل میشود. در شرایطی ممکن است گوگل در پاسخ به شکایت، تصمیم به حذف یک آگهی بگیرد.
اما استثنائاتی هم وجود دارد. برای مثال آیا شما مجوز استفاده از نام تجاری را دارید؟ اگر صاحب برند مشکلی با این موضوع نداشته باشد، سرپیچی از این قوانین مشکلساز نخواهد بود. یا شاید نمایندهی فروش باشید و از نام برند برای فروش محصولاتش استفاده کنید؛ در چنین شرایطی هم استفاده از نام تجاری در متن آگهی و آدرس سایت موردی ندارد. سایتهای مبتنی بر اطلاعات و بدون منافع تجاری مثل Consumer Report یا CNeT نیز مجاز به استفاده از نام تجاری هستند. در واقع گوگل بدون دریافت شکایت، خودش دنبال تنبیه کردن این و آن نیست (البته برای تبلیغات در گوگل). در هر حال پیش از شروع ساخت کمپینِ تبلیغ در گوگل، این قوانین را به خاطر داشته باشید تا به جای سود فراوان، زیان فراوان نکنید!
آیا برندتان ثبت تجاری شده و از دستبرد دیگران مصون است؟
همانطور که متوجه شدید، استفاده از استراتژی هدفگذاری رقبا آنچنان هم ساده نیست، مورد دیگری که وجود دارد این است که اگر برند شما ثبت تجاری نشده باشد نمیتوانید ادعای مالکیت آن را داشته باشید؛ بنابراین در مقابل افراد سودجو که از نام برند شما در تبلیغات خود استفاده میکنند هیچ توانی برای دفاع نخواهید داشت. حتی به گوگل هم نمیتوانید شکایت کنید چون هیچ مالکیت حقوقی بر روی برندتان ندارید. پس اگر حفظ امنیتِ برند شما برایتان اهمیت دارد حتما باید آن را ثبت تجاری کنید. این کار را چطور انجام دهیم؟
فرایند سادهای است منتهی به کمی زمان، تلاش، حوصله و اطلاعات در مورد کسبوکارتان نیاز دارد. این کار در هر کشوری بر اساس قواعد آن صورت میگیرد. در ایران نیز میتوانید برای ثبت تجاری برند به پایگاه مالکیت معنوی ثبت اسناد و املاک مراجعه کنید. بعد از ثبت نشان تجاری در صورت مشاهدهی تخلفی میتوانید شکایت خود را تسلیم گوگل نمایید. سعی کنید اطلاعات، شواهد و مدارک کافی در اختیار گوگل قرار دهید تا شکایت شما با سرعت بیشتری رسیدگی شود. ثبت نشان تجاری تنها راه حفاظت از سودجویان است. پس این کار را دیر یا زود باید انجام دهید.
پرداخت هزینهی کلیک بیشتر برای کلیدواژهای که متعلق به رقیب شما است!
اکنون که با استراتژی هدفگذاری رقبا در تبلیغات در گوگل ادوردز آشنا شدید بهتر است در جریان معایب این کار نیز قرار بگیرید. آگاهی از این اطلاعات برای ساخت قانونی یک کمپین تبلیغاتی و مهمتر از آن ساخت کمپینی که نرخ تبدیل مشتری را افزایش دهد ضروری است.
بهتر است این موضوع را با مثالی در صنعت ساعت توضیح دهیم. رولکس و هابلوت، دو نمونه از 15 برند لاکچری ساعت مچی هستند. تیم بازاریابی برند هابلوت قصد دارد با راه اندازی کمپین تبلیغات در گوگل، مشتریان برند رولکس را تصاحب کند. به همین دلیل با در نظرگرفتن قوانین حاکم بر تبلیغات گوگلی، برای کلیدواژه رولکس، کمپین تبلیغاتی ایجاد میکند. وقتی در گوگل کلیدواژه رولکس جستجو می شود تبلیغ مربوط به برند هابلوت نمایش داده می شود. تیم بازاریابی برند رولکس متوجه این موضوع شده و اقدام به ایجاد کمپین گوگل ادوردز برای همین کلیدواژه می کند. کدام یک هزینه ای بیشتر به ازای هر کلیک پرداخت خواهند کرد؟ پاسخ ما برند هابلوت است! چرا؟
همانطور که در مقالات قبلی توضیح دادهایم، هزینه به ازای هر کلیک (CPC) به مواردی همچون: مرتبط بودن کلیدواژه با تبلیغ، نرخ کلیک خور و امتیاز کیفی تبلیغات مرتبط است. از آنجا که کلیدواژه رولکس صددرصد مرتبط با برند رولکس است، هزینهی کلیک برای این برند کمتر از هابلوت است. هنگامی که با کلیدواژههای متعلق به خودتان رقابت میکنید، امتیاز کیفی (Quality Score) تبلیغ شما بسیار بالا است و هزینههای هر کلیک حتی از متوسط هزینه هر کلیک (Avg CPC)پایینتر است و نرخ کلیکخور(CTR) شما بهبود مییابد. این ویژگی، یک استراتژی کامل برای به دست آوردن کلیک آسان و ارزان و بدون انجام کارهای اضافی برای شما است.
بنابراین وقتی قصد سرمایهگذاری روی کلیدواژهی رقبایتان دارید، از ایجاد رقابت دوری کنید. اگر رقبای شما در کلیدواژهی مرتبطِ خود تبلیغ دارند سعی نکنید جایگاه آگهیتان را بالای آنها قرار دهید که در اینصورت باید هزینه بسیار بالایی به ازای هر کلیک پرداخت کنید و این شروع زیاندهی کمپین تبلیغاتی شما و جنگ قیمت برای کسب رتبهی بالاتر است.
به زودی در بخش بعدی مقاله، سه روش عمدهی تبلیغات در گوگل با استراتژی هدفگذاری روی کلیدواژههای رقبا را شرح خواهیم داد بدون اینکه نگران پنالتی شدن آگهی توسط گوگل، هَراس از عواقب قانونی این کار یا ترس از دست دادن فرصت رقابت در فضای اینترنت را داشته باشید.
در کمترین زمان، رتبه اول گوگل باشید!
اگر می خواهید در کمترین زمان، در صفحه اول گوگل باشید، کارشناسان ثمین ادوردز به شما کمک خواهد کرد در کمترین زمان، یک کمپین پرقدرت، بهینه با کمترین هزینه راه اندازی کنید. برای مشاوره رایگان تبلیغات در گوگل هم اکنون با ما تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!