چگونه با محدود سازی نمایش تبلیغ از کلیکهای ناخواسته جلوگیری کنیم؟
تبلیغات در گوگل تبلیغ در گوگل در مطالب قبلی به برخی از تنظیمات قابل اعمال روی یک کمپین تبلیغات در گوگل، مانند برنامه ریزی زمانی و استثنا کردن ip اشاره کردیم. اما تنظیمات بیشتری برای کمپینهای آگهی گوگل وجود دارد. در این مقاله با آموزش محدود سازی نمایش تبلیغ توسط هدفگیری های مکانی، نوع کمپین و شبکهها از کلیک های ناخواسته جلوگیری خواهیم کرد. مقاله کامل آموزش تنظیمات در گوگل ادوردز را میتوانید در راهنمای کامل ایجاد کمپین تبلیغات در گوگل ادوردز مطالعه نمایید.
با توجه به اینکه هزینه تبلیغات در گوگل بر اساس کلیک تعیین می شود و هر کلیکی چند هزار تومان خرج روی دست آگهی دهنده می گذارد مدیریت درست نمایش آگهی ها در افزایش بازده بودجه تبلیغات آنلاین بسیار مهم است. این مدیریت دو بخش دارد. یکم تعیین دقیق مخاطبان هدف و دوم منع نمایش تبلیغات برای کاربرانی که مشتری شما نیستند. در این مطلب تمرکز روی برخی شیوه های محدود کردن نمایش بی فایده آگهی و دریافت کلیکهای بی فایده است. این کار با Exclude کردن انجام می شود و پنل کاربری تبلیغات گوگل ادوردز چندین روش برای exclude کردن مخاطبان بی بازده و کلیکهای مضر دارد.
1- محدودسازی مکانهای جغرافیایی: مخاطبان اغلب بیزنس های ایرانی در محدوده ایرانند. اگرچه خیلی از کاربران از نرم افزارهای VPN برای دسترس به اینترنت استفاده می کنند که باعث اشتباه گوگل در تشخیص موقعیت شان می شود باز هم می توان از این امکان به خوبی برای محدود کردن کلیکهای بی مورد روی آگهی تان استفاده کرد. به علاوه خیلی از کشورها نه مشتری یی برای شما دارند و نه هیچ کدام از VPNهای پر استفاده ایرانی به آنها متصل می شوند. برای آشنایی با مدیریت درست مکانهای جغرافیایی به مطلب « راهنمای کامل تنظیمات زبان و مکان در گوگل ادوردز» مراجعه کنید.
2- محدودسازی IP: در تنظیمات کمپین گوگل ادوردز در قسمت «Additional settings» می توانید امکانات «IP exclusions» را پیدا کنید. می توانید یک IP یا یک لیست یا یک محدوده IP را وارد و exclude کنید. این امکان برای مواقعی که کلیکهای ناخواسته از IPهای خاصی دارید بسیار مفید است.
3- محدود سازی جستجوهای مرتبط با مکانهای جغرافیایی: اگر شما کشوری را در لیست مکانهای exclude شده قرار داده اید گوگل ادوردز به شما این امکان را می دهد که تبلیغات تان برای کاربرانی که در عبارتهای جستجویشان اشاره به آن کشورها یا مناطق از آنها کرده اند نیز نشان داده نشود. در تنظیمات Locations کمپین به «Location options» بروید و مطمئن شوید در بخش Exclude گزینه اول انتخاب شده است.
4- محدود کردن شبکه ها: نوع کمپین بر اساس شبکه هایی که آگهی باید در آنها نمایش داده شود تعیین میشود. برای انتخاب نوع کمپین سه گزینه دارید: شبکه جستجو، شبکه نمایشی، یا هر دو. به صورت پیش فرض تبلیغات متنی گوگل ادوردز در «شبکه جستجو» (Google Search Network) نمایش داده می شوند. اگر به تنظیمات کمپین بروید در قسمت Networks دو انتخاب دیگر نیز دارید: سایتهای شریک جستجوی گوگل (Google search partners) و شبکه نمایش (Display Network). توصیه ما این است که اگر نیاز مشخصی به نمایش تبلیغات تان در جاهایی مثل یوتیوب ندارید تیک شبکه نمایش را بردارید.
5- محدود کردن محلهای نمایش (Placement Exclusion): در Tools این امکان دیده می شود. علامت + را بزنید و نامی برای Exclusion Listتان انتخاب کنید. می توانید با جزییات کامل یک لیست از محلهای نمایش تبلیغ که نمی خواهید سایت تان در آنها دیده شود بسازید. این گزینه ها شامل کانالهای یوتیوب، ویدیوها، وب سایتها، اپلیکیشنها می شود. کافی است مثلاً یک عبارت، آدرس اینترنتی یا شناسه ویدیویی را جستجو کنید تا گوگل لیست محلهای نمایش مرتبط با آن را که در حال حاضر ممکن است تبلیغات تان را در آنجاها نشان دهد بالا بیاورد. مواردی که نمی خواهید را انتخاب کنید و لیست تان را ذخیره کنید. هر لیست را می توانید به هر چند کمپینی که می خواهید اعمال کنید.
برای این کار دوباره به «Placement exclusion lists» بروید و لیست را انتخاب کنید و «Apply to campaign» کنید. از لیست کمپینهایی که ظاهر می شود کمپینهای مد نظرتان را گزینش و Apply کنید. با این کار تبلیغات شما در سایتها یا کانالها یا اپلیکیشنهایی که در لیست Exclude کرده اید نمایش داده نخواهد شد. هر لیست را همیشه می شود ویرایش کرد و موارد تازه به آن افزود.
6- محدود کردن کلیدواژه ها (Negative Keywords): گاهی شما به حساب تجربه می دانید که کاربرانی که چیزهای خاصی را جستجو می کنند اگرچه به حوزه کاری شما نزدیکند مشتری شما نیستند و نمایش تبلیغتان به آنها فقط نرخ کلیک خورتان را پایین می آورد. به قسمت کلیدواژه ها (Keywords) بروید و اگر نمی خواهید این اتفاق بیفتد آن عبارتها را به عنوان کلیدواژه منفی تعریف کنید. در تعریف کلیدواژه های منفی از نوع انطباق وسیع تا مطمئن نشده اید استفاده نکنید زیرا می تواند باعث کم شدن شدید نمایش آگهی هایتان شود. برای آشنایی بیشتر مطلب «مدیریت کلیدواژه های منفی در تبلیغات گوگل ادوردز» را مطالعه کنید.
7- محدود سازی مخاطبان (Audience Exclusions): می توانید از این گزینه کاربرانی را که به دنبال موضوعات خاصی هستند (In-market) یا کاربرانی را که با آنها سابقه تعامل از طریق ادوردز دارید (مثلا قبلا به کمک تبلیغات گوگل ادوردز به عنوان مشتری جذبشان کرده اید یا با وجود کلیک روی تبلیغات تان به دلایلی مشتریتان نیستند) (Re-marketing) از لیست مخاطبان کمپین یا گروه آگهی تان حذف کنید. برای این کار به قسمت Audiences بروید. برگه Exclusions را انتخاب کنید و علامت + را بزنید. در تصویر زیر بر اساس زمینه علاقه (in-market) بخشی از مخاطبان را انتخاب کرده ایم و در لیست exclusion قرار داده ایم. در آخر لیست را Save کنید. لیستها همیشه قابل اصلاحند.
8- محدود سازی بر اساس اطلاعات گروه های جمعیتی (Demographic Exclusions): اگر شما مخاطب هدف تبلیغات تان در گوگل ویژگیهای جمعیتی مشخصی دارد، برای مثال همه مخاطبان شما مردان دانشجو هستند می توانید از نمایش تبلیغات تان برای گروه های سنی بالاتر و پایین تر از محدوده سنی معمول جمعیت دانشجویی و زنان جلوگیری کنید. برای این کار به قسمت Demographics>Exclusions بروید و یک جدول exclusion ایجاد کنید. اگر قسمت exclusions را نمی بینید روی More کلیک کنید تا ظاهر شود. در تصویر زیر این کار را برای یک کمپین انجام داده ایم. این روش فقط در سطح کمپین عملی است.
راه دیگر این است که در قسمت Audiences در زیانه سن (Age) برای هر کمپین یا گروه آگهی گروه های سنی یی را که مخاطب هدف تبلیغات تان با کلیک روی دایره سبز رنگ اول ردیف مربوط «Exclude from ad group/campaign» کنید. همین کار را می توانید در زبانه جنسیت (Gender) و درآمد خانوار (Household income) نیز انجام دهید تا وقتی که به محدوده مورد نظرتان برسید. توجه کنید که اطلاعات برآوردی درآمد خانوار برای خیلی کشورها در دسترس گوگل نیست.
در کمترین زمان، رتبه اول گوگل باشید!
اگر می خواهید در کمترین زمان، در صفحه اول گوگل باشید، کارشناسان ثمین ادوردز به شما کمک خواهد کرد در کمترین زمان، یک کمپین پرقدرت، بهینه با کمترین هزینه راه اندازی کنید. برای مشاوره رایگان تبلیغات در گوگل هم اکنون با ما تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!